De piano is een prachtig snaarinstrument, waarbij je met je linker- en rechterhand veel verschillende dingen moet spelen. Wat leer je allemaal?

Als pianist leer je het notenschrift en akkoorden(schema's) kennen. Je linker- en rechterhand spelen al snel verschillende dingen. Je leert veel leuke pianosongs van bekende artiesten en je leert hoe je het beste akkoorden kunt spelen met jouw favoriete muziek met youtube of spotify. Ook help ik je verder met improvisatie over akkoordenschema's. Vooral met blues en jazz en Latin muziek.

Beginnende kinderen krijgen les uit : Hal Leonard of Toetsenspel of Christiaans pianoboekjes. Hiermee leer je hoe het notenschrift werkt. De bijgeleverde CD's zorgen voor een extra dimensie. Daarnaast gebruik ik o.a. de methode Piano Forte. 

Volwassen beginners
 krijgen als basis een leuke Pianomethode voor volwassenen. Ook hier geldt dat er een solide basis wordt gelegd voor prima pianospel. Daarnaast gaan we spelen met akkoorden of zoeken we samen muziekstukken uit van youtube.


Gevorderde leerlingen kunnen zich specialiseren in o.a. blues, rock, pop en Jazz of we behandelen meer klassieke stukken van b.v. Einaudi of Yiruma... Het notenschrift is een belangrijke factor bij pianoles. Maar er is meer...

Akkoordenschema’s: Je leert hoe je alle akkoorden met twee handen kunt spelen op de piano. Ik heb zelf schema's gemaakt van bestaande popsongs. Deze schema's gebruik ik om je mee te laten spelen met MP3's. Het lijkt nu net alsof je in de band speelt van jouw favoriete artiest!

Improviseren leer je bij mij door over akkoordenschema’s te soleren. We beginnen met de blues. Later ook over modale jazzschema’s. Een beter begrip van de verschillende toonladders (scales) zorgt voor meer soleerplezier. Ook hier gebruik ik meespeel-CD’s zodat je niet in je eentje speelt! 

Het muzikale gehoor ontwikkel ik o.a. door een hele leuke Zweedse methode te gebruiken. Je leert steeds beter naar muziek luisteren en zult zien dat het erg leuk is om toonhoogtes en klankkleuren beter te onderscheiden. 
                                                      
Pianoles bij MUZIEKSCHOOL BRON is pianoles in een ontspannen sfeer. De lessen zijn leuk, gevarieerd en doelgericht. Ik ga je helpen om snel resultaten te boeken bij deze fantastische hobby!